Royalty-fria artiklar | 50008 publicerade artiklar
Hem » Själv hjälpa » Ångestsyndrom » Stress – symtom, orsaker och förvaltning

Stress – symtom, orsaker och förvaltning

Kategori: Ångestsyndrom · Författare: Märta Sjöström · Visningar: 119

Stress är ofrånkomliga i dagens livsstils med flera krav och mål och begränsad tid. Det leder till långsamt men bestämd negativa psykologiska och fysiologiska effekter. Stress är inte bara hanterbara men det är fullt möjligt att leva ett helt stress fria liv mellan hurly bastant och hektisk dag för dag dagens levande.

Stress har inte bara en orsakar, men flera faktorer som ”arbete”, ”skolan”, och ”Hem” som kan lägga till påtryckningar leder till betona. Det finns avgörande medicinska bevis att stress kan skada ditt hjärta och sinne. Fysiska skador orsakade av stress kanske inte uppenbara i år innan stressen faktiskt dödar en person plötsligt. De flesta av oss som lider av stress kanske inte ens medvetna om att vi gör. Om du underhåller en stress journal, kan det vara lätt att identifiera stress indikatorer i du. Söker efter tecken som oprovocerat ”högt och fåordiga svar”; inte äta även när hungriga, återkommande och ihållande oro, störd resonemang, virrvarret känslor och tankar och sleeplessness bland annat.

Dessa kan vara de första stress symptom som kan förvärra ytterligare eller kan kontrolleras om du känner igen dessa symptom och vidta åtgärder för att kontrollera:
a identifiera orsakerna till stress
(ii) göra en plan för att hantera stress. göra en att göra-lista, ersätta negativa tankar med positiva
iii genomföra planen

Dock kan även ett oväntat mindre problem under stress management regim utlösa panik om stress med fysiska symtom som smärta från chef att nacken och tillbaka partikelfilter sinnet med förvirring. Man kan försöka glömma den irriterande oron, sniffar frisk luft ut i trädgården, titta på fåglar, blommor och grönska och doppa i skönheten i naturen. Stress kommer definitivt försvinna som en haunting ghost of bekymmer. Fred och lugn kommer att uppsluka du. Du är nu i ett bättre mentalt tillstånd att ta itu med orsaken till dina bekymmer.

Det är viktigt att inse att livet är en rad utmaningar som kan övervinnas. Olika stressfaktorer måste olika klara strategier. Man måste bara acceptera saker som de är, förbli positivt strömförande och se livet i dess olika aspekter.

Meditation är förmodligen mer kraftfulla stress buster än medicinering, som nyligen genomförda studier i ”hjärnan” Ange. Senaste experiment på tibetanska Lamas och munkar fann att vissa av munkarna produceras gamma våg verksamhet mer kraftfulla än någon tidigare rapporterats i en frisk person.

Här är några av åtgärderna för att hantera stress särskilt för dem som drabbats av krig och våld:
a vistelse väl informerade, för fantasi kan vara värre än verkligheten
(ii) undvika över exponering för våld eller krig relaterade nyheter
(iii) söka stöd, för att dela tankar och farhågor med vänner och släktingar kan erbjuda känslomässig komfort
(iv) anta en rutin, eftersom människor kan känna sig obekväma utan en strukturerad liv.
(v) få och motion, gå ut och möta vänner stärker ditt förtroende och fysisk Motion utgåvor din stress och får dig att känna sig starkare.
(vi) ange prioriteter för alltför många saker på samma gång kan vara överväldigande och förvirrande. Gör en sak i taget får du fokuserade och saker börjar falla på plats.
(vii) utöva kropp–själ-anslutning via djupa andning och meditation tekniker som massera, yoga, andas övningar. Det är tillrådligt att ta varmt Vattenbad med smakfullt vatten och lyssna på mjuk musik medan badning så att skämma bort dig sinnen.
(viii) volunteering hjälper dig att få känslor av ha kontroll, produktiv och användbar för andra, och tar bekymmer av dig.
(ix) tala om du känner starkt kriget att ventilera ut din angst genom musikindustrin eller demonstrerar på gatorna. Det är en bättre strategi för att ta itu med stress än återstående tyst.

Motsats till populära övertygelse är unga studenter på Campus också under grepp av stress av olika skäl. Livsmedel, läkemedel, alkohol och tobak kan visa räknare produktiva dem hantera stress, medan meditation, yoga och fysiska övningar kan ha gynnsam effekt. Eleverna kan också söka professionell rådgivning eller inaktivera campus.

Stress är ett oundvikligt olägenheter av moderna liv. Utmaningarna som livet inklusive brist på pengar och tid, och flera krav och förväntningar från en enskild kan utlösa stress. Kriget och våldet och deras upprepade täckning på TV kan utlösa stress och åtföljande konsekvenser som depression och andra psykiska problem inklusive suicidal tendencies.

Stress kan leda till flera andra fysiska åkommor som ökningen i blodkolesterol, blodtryck, hjärtat åkommor och i extrema fall kan leda till plötslig död. Stress är dock hanterbara och kontrollerbar.

Relaterade artiklar

Kontakta oss

Random sökord

 Våra partnerAnvändarinformation